De voordelen van beheer van jouw huurwoning

Bij een enorme vraag naar woningen in Amsterdam is het niet moeilijk om huurders te vinden voor jouw woning. Het contact met huurders, onderhoud en het innen van huurgelden, is echter lang niet zo gemakkelijk geregeld. Een professionele beheermaatschappij kan je ondersteunen op alle mogelijke gebieden.

Vastgoed Unie heeft jarenlange ervaring in het beheer van huurwoningen voor huizenbezitters en investeringsmaatschappijen. De oprichters van het nieuwe makelaarskantoor in Amsterdam kennen niet alleen de uitdagingen op financieel gebied, maar de dienstverleners ondersteunen ook in het onderhoud en helpen bij mogelijke schade aan de woning. “Wij doen er alles aan om huizeneigenaren zorgen in de verhuur te ontnemen”, aldus Boudewijn Schütte van Vastgoed Unie.

Voor een efficiënte communicatie met huizeneigenaren en huurders heeft Vastgoed Unie speciale software ontwikkeld. Via de speciale inlog hebben alle betrokkenen altijd inzage in contracten en betalingen en kan snel melding gemaakt worden van onderhoud. Dit vergemakkelijkt niet alleen het beheer, het zorgt ook voor een snelle aanpak van mogelijke problemen.

Heb jij een woning in de verhuur en zoek je professionele begeleiding, of wil je jouw huis verhuren en wil je je laten adviseren over de aanpak hierin, maak dan een afspraak met Vastgoed Unie. Kom langs voor een afspraak om je vrijblijvend te informeren.

Beheer, is dat iets voor jou(w woning)?

Hoe heb jij de verhuur van jouw woning geregeld?

In je zelf al je huurgeleden en ben jij dag en nacht beschikbaar om schade aan jouw verhuurde woning te verhelpen? Heb jij zelf een contract opgesteld en ben je er zeker van dat alle zaken goed zijn geregeld in geval van problemen met huurders? Of laat je het beheer van jouw woning over aan professionals?

Net voor twaalven blijkt een waterleiding verstopt. Als er niet snel een reparateur naar kijkt, dreigt de buis te springen en ontstaan grote waterschade. Huurders maken zich ernstige zorgen en vragen om een snelle aanpak. Heb je als huiseigenaar alles zelf geregeld, en moet je midden in de nacht in actie komen om erger te voorkomen? Of, heb je alles uitbesteed aan een professionele beheerder en wordt de leiding meteen door een ervaren kracht gerepareerd (en krijg je ’s-ochtends alleen een melding van het voorval)?

Het verhuren van een woning kan een stuk makkelijker en zonder veel zorgen, door een beheerder in te schakelen.

Vastgoed Unie is een nieuw makelaarskantoor in Amsterdam, maar de oprichters hebben ruim 10 jaar ervaring in het beheer van huurwoningen in de hoofdstad. Het bedrijf kent de uitdagingen in de markt en ondersteunt niet alleen op financieel vlak, maar neemt ook de afhandeling van schade en onderhoud uit handen. Daarmee wordt verhuren waardevol als investering en bent jij van alle zorgen van het beheer van jouw woning verlost.

Begin dit jaar lanceerde Vastgoed Unie zijn geheel nieuwe website met een speciale inlog voor huurders én huiseigenaren waarvan de woning verhuurd wordt. Met de speciaal voor Vastgoed Unie ontwikkelde software zijn contractuele afspraken altijd inzichtelijk en worden betalingen automatisch bijgehouden. Ook kunnen huurders via het platform schade melden en vragen stellen over het onderhoud van de woning, zonder dat huiseigenaren hierbij direct betrokken hoeven te worden. Deze aanpak scheelt veel moeite en ontzorgt verhuurders, aldus Vastgoed Unie.

Neem direct contact op met Vastgoed Unie en maak een afspraak om te zien wat wij voor jou kunnen doen.

 

 

Nieuwe makelaars mét ervaring

Vastgoed Unie mag dan te boek staan als het jongste makelaarskantoor van Amsterdam, geheel nieuw in de markt is het bedrijf zéker niet. Afgelopen 10 jaar deden de partners van het vastgoedbedrijf al veel ervaring op in de professionele begeleiding van de koop en verkoop van woningen, in de huurmarkt en als beheerder van vastgoedobjecten voor huizenbezitters en investeringsmaatschappijen.

De inkt op de oprichtingsakte van Vastgoed Unie in Amsterdam is nog maar net droog: december 2016, noteert het officiële document. Het kantoor van de jonge makelaars in Amsterdam – gevestigd aan de Da Costakade in upcoming Oud-West, oogt splikspinter nieuw. En bij binnenkomst begroeten de partners van het bedrijf alle bezoekers met een enthousiasme dat je vooral van startups en jonge ondernemers zou verwachten. Maar toch is Vastgoed Unie niet écht een nieuwkomer in de Amsterdamse huizenmarkt.

Patrick Smolders, Pim Muhring en Boudewijn Schütte– de oprichters van het bedrijf – werkten afgelopen decennium afzonderlijk bij verschillende grote vastgoedbedrijven en makelaars in de hoofdstad. De drie bundelen nu hun kennis om de makelaardij te veranderen. “Afgelopen jaren is het belang van klanten in de koop en verkoop, verhuur en het beheer van huurwoningen uit beeld verdwenen. Dat willen wij veranderen”, aldus Patrick Smolders.

“Vastgoedbeslissingen zijn grote beslissingen waarmee veel geld gemoeid is en waar belanghebbenden nog jaren mee te maken hebben. Goede begeleiding – met zorg, kennis en ervaring – is een pure noodzaak!”, vervolgt de makelaar.

Het bedrijf ondersteunt niet alleen kleine huizenzoekers, maar ook professionele partijen. “Van studenten op zoek naar een onderkomen in Amsterdam tot vastgoedinvesteerders”, lacht Smolders. “Iedereen krijgt van ons een zelfde hoogwaardige ondersteuning.”

Afgelopen maanden heeft Vastgoed Unie onder meer een gehele nieuwe website  – met een actueel aanbod aan huur- en koopwoningen – en speciale software voor hun klanten-pagina ontwikkeld. Met die laatste kunnen huurders en eigenaren van huurwoningen voortdurend op de hoogte blijven van financiële zaken maar ook melding maken van schade of andere ongewone omstandigheden.

Maak een afspraak, kom langs bij het nieuwste makelaarskantoor van Amsterdam en laat je ondersteunen in het beheer van jouw huurhuis of jouw zoektocht naar jouw ideale woning.

Wat voor woning zoek jij?

Op huizentocht in Amsterdam

Waar in Amsterdam zoek je een huis? Wil je een appartement of ben je al blij met een eigen kamer? Ga je voor oud of nieuw? En – niet onbelangrijk – wat wil je het liefste aan jouw nieuwe onderkomen besteden? Met een groter aanbod dan elders in Nederland, heb je in Amsterdam alle mogelijkheden.

Makelaarskantoor Vastgoed Unie begeleidt huizenzoekers in hun zoektocht naar een ideale woning. Amsterdam, zo zeggen zij, biedt een groot aantal mogelijkheden – voor starters tot jonge gezinnen en huizenzoekers met een (bovengemiddeld) hoog budget.

Zoek jij een appartement in het centrum? Of wil je een vrijstaand huis in een van de nieuwe stadswijken in Noord of Oost? Woon je alleen – en wil je bij voorkeur nog even single blijven óf zoek je met je vriend of vriendin (of wellicht je echtgenoot of echtgenote) en denk je aan familie-uitbreiding?

Houdt je van gezelligheid – en vind je het niet zo erg om ook in het weekend toeristen en anderen aan je huis voorbij te horen gaan? Of ga je voor stilte en ben je bereid om voor je werk in de stad te reizen? Het centrum en wijken als De Pijp en De Jordaan zijn al jaren favoriet onder jonge huizenzoekers, maar zijn door het aantrekkende toerisme ook steeds drukker aan het worden. Zet je toekomstplannen op papier en maak een gedegen keuze voor een woning die op langere termijn aan al je wensen voldoet.

Houd je van oud? Wil je een pand uit de negentiende eeuw, of het liefst de sfeer uit nog vroeger tijden? Of ga je voor het comfort van modern en zoek je vooral in het aanbod van nieuw opgeleverde huizen en appartementen? Het overgrote deel van de huizen in Amsterdam is gebouwd in de zeventiende, achttiende, negentiende en het begin van de twintigste eeuw. Tegenwoordig echter worden ook steeds meer nieuwe appartementen gebouwd.

Vastgoed Unie heeft oor voor al jouw wensen. Maak een afspraak, kom langs bij het nieuwste makelaarskantoor van Amsterdam en laat je ondersteunen in jouw zoektocht naar jouw ideale woning.

Amsterdamse makelaardij, maar dan ánders

Het nieuwe Amsterdamse makelaarskantoor Vastgoed Unie is vastbesloten het imago van huizenadviseurs in de hoofdstad op te poetsen. Het jonge team wil zich onderscheiden door uitmuntende service en aandacht voor persoonlijke wensen en toekomstplannen van huizenzoekers. “Het kopen van een woning is een hele belangrijke beslissing, daarin past de beste begeleiding.”

Een jonge verkoper die een klein kwartier over heeft om huizenzoekers door een woning te gidsen. Weinig kennis van zaken en zelden meer inzicht in een woning (dan de smeuïge omschrijving in de reclametekst online). Het beeld van de Amsterdamse makelaars is niet al te best. Zogezegd deden de adviseurs er lange tijd – in ieder geval tot het crisisjaar 2008, toen de vastgoedbranche in Amsterdam van een vraag-gestuurde naar een aanbod-gedreven markt werd – weinig aan om hun snelle imago aan te passen.

De afgelopen tien jaar echter is er behoorlijk wat verandert. De meestomstreden adviseurs hebben hun deuren noodgedwongen gesloten. En ook zijn de voorschriften voor makelaars aangescherpt. Met een groei van de markt echter dreigt het schrikbeeld van de snelle adviseur, weer waarheid te worden.

Vastgoed Unie in Amsterdam zegt, ondanks groeiende mogelijkheden, in te zetten op het belang van huizenzoekers. “Als het aan ons ligt komt de ‘oude’ makelaar niet meer terug:. Het kantoor heeft ruim 10 jaar ervaring in de hoofdstedelijke vastgoedindustrie en kent het klappen van de zweep. “Het kopen van een woning is een hele belangrijke beslissing, daarin past de beste begeleiding”, aldus Pim Mühring, een van de oprichters van Vastgoed Unie.

Het kantoor zegt niet alleen te kijken naar het aanbod en de ontwikkeling van de markt, maar vooral ook persoonlijke wensen van huizenzoekers en toekomstplannen mee te nemen in hun advies en begeleiding. Een woning kan er fantastisch uitzien en de prijs redelijk overkomen, maar daarmee is het niet meteen ook het best passende aanbod, oordeelt Mühring.

Meer tips voor woningzoekenden vind je op de website van Vastgoed Unie. Maak een afspraak, kom langs bij het nieuwste makelaarskantoor van Amsterdam en laat je ondersteunen in jouw zoektocht naar jouw ideale woning.

Topprijzen en een beperkt aanbod

Na jaren van beperkte groei, stijgen de huizenprijzen in Amsterdam weer naar recordhoogte. Voor een woning in de hoofdstad moet gemiddeld inmiddels al een kwart meer betaald worden dan een jaar geleden. Experts in de woningmarkt waarschuwen voor té veel enthousiasme van huizenkopers. Een Amsterdamse vastgoedbubbel is in de maak, zeggen zij.

Er ging een golf van verlichting door de huizenmarkt toen halverwege 2016 eindelijk voor het tweede kwartaal op rij plussen genoteerd konden worden. Journalisten en vastgoedexperts waren het erover eens: stijgende Nederlandse woningprijzen zijn een teken van vertrouwen in de markt en daarmee een teken van economische bloei.

Over huizen in 020 en omgeving waren de meesten echter niet zo positief. Het prijskaartje voor een woning of appartement in de hoofdstad zou zo net aan het begin van de opleving van de economie, niet meer in verhouding zijn met de werkelijke waarde van de vierkante meters, zeggen criticasters.

Een Amsterdamse vastgoedbubbel in de maak?

Prijzen stijgen niet alleen sneller dan normaal, menen zij. Het aanbod – dat doorgaans gestuwd wordt door een toenemende mogelijke verkoopprijs – blijft ver achter. In 2017 staan gemiddeld 25% minder woning te koop dan in andere tijden van groei, zo blijkt. Als het zo doorgaat, liet Sven Heinen, voorzitter van de Makelaarsvereniging Amsterdam (MVA) optekenen in Het Parool, dan is er dit jaar geen woning meer te koop in Amsterdam”.

Een nieuwe huizenbubbel, een situatie waarin prijzen voor woningen niet meer onderbouwd wordt door een redelijke waarde en vraag, lijkt in de maak, zeggen analisten.

Vastgoed Unie brandt zich niet aan dergelijke uitspraken. Al zegt het nieuwe makelaarskantoor in Amsterdam wél dat het tegen de huidige ontwikkelingen belangrijker is dan ooit om je bij het kopen van een huis goed te laten informeren. “Laat je niet leiden door verhalen over het rendement dat te behalen is”, analyseert Patrick Smolders van Vastgoed Unie, “maar kijk vooral naar je eigen behoefte en financiële situatie.”

Wat je móet doen voor je aan je huizentocht begint

Vastgoed Unie, een nieuw makelaarskantoor in Amsterdam, helpt huizenzoekers bij het vinden van hun droomhuis of starterwoning. Vóór je de markt opgaat en het aanbod aan een inspectie onderwerpt, zeggen de adviseurs, dien je vooraf drie zaken in ogenschouw te nemen: 

  1. Laat je niet leiden door de markt!

De Amsterdamse woningmarkt is al jaren de meest bewegelijke van Nederland. Prijzen in de hoofdstad stijgen (en dalen) snel en het kan zo nu en dan een behoorlijk gevecht om een geschikte woning te bemachtigen. Veel huizenzoekers hebben de neiging om bij het zoeken van een huis allereerst te kijken wat er op Funda en via makelaars wordt aangeboden om zich dan meteen te storten in het biedproces. Maar dat is eigenlijk geen goede aanpak, zegt Vastgoed Unie. De Amsterdamse makelaars bevelen jonge huizenkopers aan om allereerst duidelijk persoonlijke wensen en toekomstplannen op papier te zetten voor te kijken wat er aan mogelijke woningen wordt aangeboden. “Als je weet wat je wilt, ben je kritischer en maak je een onderbouwde keuze”, aldus Patrick Smolders van Vastgoed Unie. “Het zoeken naar en het kopen van een huis is een belangrijke beslissing. Daar mag je best even over nadenken.”

  1. Laat je adviseren!

Verkopers van een woning doen er alles aan om hun huis zo goed mogelijk te presenteren: De staat – perfect! Omgeving – nóg beter en het aanbod en de prijs – optimaal! Als je voor het eerst een huis gaat kopen, weet je vanzelfsprekend niet waar je allemaal op moet letten bij het bekijken van een woning. Het is dan ook goed om je in je zoektocht en bij het inspecteren van verschillende huizen bij te laten staan door een ervaren makelaar met oog voor jouw persoonlijke wensen. Ook het kopen van een huis is aan allerlei strenge regels gebonden. Een adviseur kan je helpen om je door de vele voorwaarden heen te lopen. “Een goede makelaar heeft niet alleen verstand van zaken, maar snapt ook wat jij precies zoekt en durft ‘nee’ te zeggen, als jij twijfels hebt”, aldus Pim Mühring van Vastgoed Unie.

  1. Heb geduld: een ideale woning is niet zomaar gevonden!

Prijzen voor woningen in Amsterdam stijgen weer, het aanbod echter op de huizenmarkt in de hoofdstad valt vies tegen. Gemiddeld genomen staat er anno 2017 bijna een kwart minder woningen te koop dan in andere periode van economische opbloei. Daardoor kan het iets langer duren voor je jouw ideale woning gevonden hebt. Vastgoed Unie adviseert om niet te snel een beslissing te maken en geen genoegen te nemen met een huis dat niet aan al jouw maatstaven voldoet. “Het vinden van een ideale woning vraagt om een intensieve speurtocht en geduld”, aldus Patrick Smolders van het nieuwe makelaarskantoor.

Meer tips voor woningzoekenden vind je op de website van Vastgoed Unie. Maak een afspraak, kom langs bij het nieuwste makelaarskantoor van Amsterdam en laat je ondersteunen in jouw zoektocht naar jouw ideale woning.

Het ideale moment om een huis te kopen?

Laat je in je zoektocht naar een huis of appartement in Amsterdam niet leiden door mogelijke meerwaarde, maar kijk vooral naar je persoonlijke situatie. Dat advies geeft het jonge Amsterdamse makelaarskantoor Vastgoed Unie.

Als je een jaar geleden een woning in Amsterdam had gekocht, dan zou je diezelfde woning begin 2017 met een winst van gemiddeld 25% kunnen verkopen. Althans, het zou je in ieder geval een behoorlijke besparing hebben opgeleverd dan wanneer je nú pas je handtekening onder een koopakte zet. Vastgoedexperts buitelen over elkaar heen om jonge huizenzoekers te overtuigen om nú een woning in Amsterdam te kopen.

De rente is laag, beoordelen zij, en bovendien is de vastgoedmarkt weer in de lift. Als je nu koopt, kan je je woning later altijd met een dikke winst verkopen. Tegenwoordig is een huis in Amsterdam niet alleen een plek om te wonen, willen adviseurs in de hoofdstad ons vertellen, het is ook een goede investering voor later: waarom zou je je verdiende loon iedere maand ‘weggooien’ aan huur?

Koperswinst vs. kinderkamer

Vastgoed Unie doet aan die speculatie niet mee. Het jonge makelaarskantoor in Amsterdam zegt vooral te kijken naar de persoonlijke situatie en de behoefte van huizenzoekers. “Een mogelijke meerwaarde op een woning is natuurlijk aantrekkelijk, maar lang niet zo belangrijk als de persoonlijke doelstellingen van kopers”, aldus Vastgoed Unie-oprichter Patrick Smolders. De makelaar stelt andere vragen dan de meeste van zijn collega’s in de hoofdstad, zegt hij: “Waarom willen huizenzoekers een woning kopen? En, hoe lang willen zij in het huis blijven wonen? Denken zij aan een familie-uitbreiding en heeft een woning extra ruimte die omgebouwd kan worden naar een kinderkamer? En, hoe zit het met mogelijke aanbiedingen op het werk – kunnen de huizenzoekers eventueel uitgezonden worden naar het buitenland?”.