Amsterdamse makelaardij, maar dan ánders

Het nieuwe Amsterdamse makelaarskantoor Vastgoed Unie is vastbesloten het imago van huizenadviseurs in de hoofdstad op te poetsen. Het jonge team wil zich onderscheiden door uitmuntende service en aandacht voor persoonlijke wensen en toekomstplannen van huizenzoekers. “Het kopen van een woning is een hele belangrijke beslissing, daarin past de beste begeleiding.”

Een jonge verkoper die een klein kwartier over heeft om huizenzoekers door een woning te gidsen. Weinig kennis van zaken en zelden meer inzicht in een woning (dan de smeuïge omschrijving in de reclametekst online). Het beeld van de Amsterdamse makelaars is niet al te best. Zogezegd deden de adviseurs er lange tijd – in ieder geval tot het crisisjaar 2008, toen de vastgoedbranche in Amsterdam van een vraag-gestuurde naar een aanbod-gedreven markt werd – weinig aan om hun snelle imago aan te passen.

De afgelopen tien jaar echter is er behoorlijk wat verandert. De meestomstreden adviseurs hebben hun deuren noodgedwongen gesloten. En ook zijn de voorschriften voor makelaars aangescherpt. Met een groei van de markt echter dreigt het schrikbeeld van de snelle adviseur, weer waarheid te worden.

Vastgoed Unie in Amsterdam zegt, ondanks groeiende mogelijkheden, in te zetten op het belang van huizenzoekers. “Als het aan ons ligt komt de ‘oude’ makelaar niet meer terug:. Het kantoor heeft ruim 10 jaar ervaring in de hoofdstedelijke vastgoedindustrie en kent het klappen van de zweep. “Het kopen van een woning is een hele belangrijke beslissing, daarin past de beste begeleiding”, aldus Pim Mühring, een van de oprichters van Vastgoed Unie.

Het kantoor zegt niet alleen te kijken naar het aanbod en de ontwikkeling van de markt, maar vooral ook persoonlijke wensen van huizenzoekers en toekomstplannen mee te nemen in hun advies en begeleiding. Een woning kan er fantastisch uitzien en de prijs redelijk overkomen, maar daarmee is het niet meteen ook het best passende aanbod, oordeelt Mühring.

Meer tips voor woningzoekenden vind je op de website van Vastgoed Unie. Maak een afspraak, kom langs bij het nieuwste makelaarskantoor van Amsterdam en laat je ondersteunen in jouw zoektocht naar jouw ideale woning.